Santoemma

Свързано изображение

Системата на Santoemma за професионално почистване на текстилни настилки

 

Програмата за почистване Santoemma CARPET включва най-широката гама машини и аксесоари на пазара, подходящи за професионално почистване на места с текстилна настилка.

Santoemma разработи уникални системи и възприе специални технологии, позволяващи постигането на най-добри резултати при почистването и максимални постижения.

Впръскващо-изсмукваща система с механично четкащо действие

При впръскващо-изсмукващата система, разтвор от вода и препарат бива впръскван в нишките на килима и веднага след това бива изсмукван. Разтворът и премахнатата мръсотия са отнесени в тялото на машината. Резултатът от почистването е подобрен от механичното действие на въртяща се четка, която позволява премахване на замърсяването от нишките на килима, за пълно почистване на всяка нишка. Никаква остатъчна мръсотия няма да се появи отново от нишките до повърхността на килима през следващите няколко дни след почистването.

Технология ВИСОКО ВОДНО НАЛЯГАНЕ

Времето за съхнене на килима след почистването много зависи от силата на изсмукване. Специално произведените вакуумни мотори с високо налягане бяха разработени за машините Santoemma, позволяващи достигането на 50 % по-високо водно налягане отколкото стандартните екстрактори за килими.  Това позволява много по-кратко време за съхранение отколкото при нормалните екстрактори за килими: килимът може да бъде напълно сух за 1 час. Не само времето за съхнене е нормално, но също така е постигнат по-добър резултат от почистването, тъй като изсмуканият допълнително разтвор от нишките на килима съдържа допълнително премахната мръсотия от килима. Същият този остатъчен мръсен разтвор, ако бъде оставен просто да се изпари от килима както обикновено се случва, ще остави килима не толкова чист както след машините Santoemma.

Система за моментно загряване на водата

При почистването на килими и текстил, резултатът от почистването може да бъде значително подобрен с използването на горещ разтвор, вместо такъв със стайна температура. специфичните тестове показват, че почистването на килима с разтвор с температура само с 10° по-висока дава същия резултат като ако сме почистили два пъти. Бързия нагревател за вода Santoemma позволява моменталното получаване на гореща вода веднага след включване на машината. Не е необходимо да се чака дълго време докато целият контейнер с разтвор се стопли, както се случва при някои машини, работещи с гореща вода, предлагани на пазара.

Напръскване на килими преди почистването

Обикновено се препоръчва да се напръска килима с препарат преди започване на почистването, за да се улесни премахването на мръсотия от нишките на килима. Това спомага за получаването на по-добър резултат и също така за ускоряване на последващите операции по почистването. Предварителното напръскване обикновено се извършва със специални устройства, които са като ръчни, така и електрически.

Santoemma разработи патентована система за предварително напръскване, позволяваща това да се извършва със същата екстракторна машина, използвана за почистването, осигуряваща оптимална и контролирана концентрация на препарата. Не е нужно операторът да използва специално устройство за постигане на желания ефект. Той може много бързо да напръска предварително повърхностите, благодарение на високата продуктивност на помпата на машината, и може да разчита на висока автономия, за целия капацитет на резервоара на машината. Загубата на време, дължаща се на често напълване на преносимите устройства за предварително напръскване, е следователно елиминирана.

Система за автоматично дозиране на препарата

Разтворът от вода и препарат обикновено е получаван с добавяне на препарата в резервоара, предназначен за разтвора. За да се получи точната концентрация е необходимо да се изчисли количеството препарат, което трябва да се добави, според капацитета на резервоара за разтвор. След почистването,  мръсният разтвор в резервоара обикновено се изгубва. Santoemma разви патентована система за автоматично дозиране на препарата по време на почистването на килима, с много предимства които произтичат от това.

Изплакване на текстилните настилки за премахване на остатъците от препарата

След почистване на килима с препарат е препоръчително изплакването на повърхностите, за да се премахнат лепкавите остатъци от препарата, които иначе могат да причинят бързо повторно замърсяване на килими след почистването. Етапът на изплакване, въпреки че е много важен, е рядко извършван заради времето което изисква: за него би трябвало да се изпразни напълно резервоара и след това наново да се напълни с чиста вода.

За моделите Santoemma оборудвани със системата SMARTKIT е възможно да изплакват текстилни настилки и килими след почистването им, единствено със завъртане на един лост.следователно това спестява време и препарат. Изплакването на килимите в края на почистващия процес гарантира по-бавно замърсяване както когато са били нови.

Поддържащо почистване с ниска степен на влажност или дълбоко възстановяващо почистване

По-голямата част от машините Santoemma могат да работят и в режим на поддържащо и в режим на дълбоко почистване, според степента на замърсяване и изминалото време от последното почистване. За поддържащо почистване минимално количество вода се изпръсква върху килима, докато за дълбоко почистване се изпръсква мощна струя за пълно почистване на силно замърсени килими

Изсушаване на текстилните настилки с издухване след почистването

Мощен вентилатор (ST810) може да бъде използван след почистването, ускорявайки изпаряването на останалата влажност от килима. Килимът ще изсъхне дори още по-бързо.

Течната машина за всяко място: с аксесоари или компактна

Впръскващо-изсмукващите машини с аксесоари се състоят от тяло на машината, маркучи и външна част, използвана за пръскане и изсмукване на течността от килима. Вместо да се използва обикновен аксесоар, може да се използва Power brush. С прибавяне на специалните

опционни аксесоари, впръскващо-изсмукващата система Santoemma може да се трансформира в „Професонален комплект за почистване на текстилни настилки”, който комбинира всички почистващи фактори по оптимален начин, давайки несравними почистващи резултати.

При компактните впръскващо-изсмукващи машини почистващият елемент е част от тялото на машината. Операторът движи машината по повърхността на килима, почиствайки паралелни ивици от него, с по-голяма продуктивност, измерена на базата на изчистена площ в квадратни метри за час. Външните аксесоари могат да се използват също така и за почистване на труднодостъпни места.

Почистване с впръскване и изсмукване на пяна

За някои по-особени места, като килими или текстилни настилки разположени близо да вратата на стаята, или когато се изисква помещението с килима да се използва веднага след почистването, той може да бъде почистен с пяна, вместо с разтвор от вода и препарати. Благодарение на специалната технология Santoemma ПЛЪТНА ПЯНА, предлагана за специфични модели от гамата, е възможно да се почистват малки участъци от килима с пяна. Тя се напръсква върху повърхностите, изчетква се и след няколко секунди се изсмуква. Тази система също може да бъде използвана за почистване на тапицерии, с много кратък период на съхнене след почистването.

 

There is currently no content classified with this term.